0
Producten met levertijd 1-2 werkdagen, op werkdagen besteld voor 14:00, dezelfde dag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen NL | €100,- BE & DE
Uitmuntende klantenservice | Bereikbaar via Whatsapp | 4.9 Google rating
Grootste Airsoft Webshop van NL | Meer dan 10.000 producten leverbaar!
LET OP: BESTELLINGEN GEPLAATST TUSSEN 24 & 30 APRIL WORDEN WEL VERWERK, MAAR PAS VERSTUURD VANAF 1 MEI | BINNEN DEZE PERIODE ONTVANGT U 5% KORTING OP ONS ASSORTIMENT (M.U.V. HPA)
04Feb2022
Zware metalen gevonden in de meest gebruikte Bio BB's.

Zware metalen gevonden in de meest gebruikte Bio BB's.

Door: Broforce AirsoftReacties: 0

Meerdere merken Bio BB’s die in Nederland gebruikt worden voor de airsoftsport, blijken zware metalen te bevatten waaronder barium en zink. Gelukkig levert dit geen gezondheidsrisico’s op voor sporters. Maar als deze BB’s in grote hoeveelheden op de bodem blijven liggen, kan er volgens een omgevingsdienst op termijn mogelijk sprake zijn van bodemverontreiniging. Daarom hebben die metalen in Bio BB’s direct gevolgen voor de airsoftsport in Nederland. 

 

Zware metalen in bio bb's. 
De airsoftsportbond NABV verplicht in Nederland het gebruik van biologisch afbreekbare Bio BB’s. Deze balletjes zijn gemaakt van gemaakt van maïszetmeel (PLA). Ze worden door fabrikanten verkocht en gecertificeerd als milieuvriendelijk, eco-friendly of earth-friendly om organisch te kunnen afbreken in de bodem. Na het eerste onderzoek door de omgevingsdienst heeft de NABV de samenstelling van meerdere samples Bio BB’s laten onderzoeken; in verschillende onderzochte Bio BB’s werd het metaal barium aangetroffen en in een aantal samples werd ook het metaal zink aangetroffen.

Gevolgen voor Airsoftsport in Nederland.
Dat vooral zwaardere Bio BB’s zware metalen bevatten, heeft direct gevolgen voor de Nederlandse airsoftcommunity. We zullen op zoek gaan naar alternatieve Bio BB’s. Tegelijkertijd zullen organisaties met buitenlocaties geconfronteerd worden met de zorgplicht in de bodembeschermingswet (WBB, artikel 13); dat betekent dat ze aan de slag moeten om zoveel mogelijk van die balletjes te verwijderen. De NABV werkt samen met de organisaties aan oplossingen op de korte en langere termijn.

 

bron: NABV

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Aanbiedingen in je mailbox ontvangen?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Gratis verzending, bestel nog voor:
NL: €95,00
BE & DE: €100,00
OVERIGE: €200,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.